Monday, March 28, 2011

Pangasiuse filee, keedukartulite ja porgandi-ananassi salatiga.

Õhtusöök.

Pangasiuse filee fooliumis :

500 g Pangasiuse fileed
Sanata Maria Kalamaitseaine sidruniga
2 spl taluvõid (sobib ka margariin)
Sidrunimahla

Võtsin 2 ühesuurust fooliumi tükki millele mahtusid fileed ja mille äärtese jääb veel vähemalt 5 cm. Panin kalad ühele fooliumitükile ja raputasin peale maitseaine. Kuna minul oli 2 fileetükki siis panin mõlemale tükile peale spl taluvõid, natukene lisasin veel sidrunimahla. Peale panin teise fooliumitüki ja keerasin ääred rulli ning natukene kausiks. Küpsetasin puuküttega ahjus (ei oska kahjuks temp. öelda) 25 minutit. Võttes kala välja oli kõik või sulanud, kallasin selle väikesesse kaussi. Panin kala ilma pealmise fooliumi tükita veel 5 min ahju.


Või-hapukoore kaste:

Sulanud või (mis tuli kala küpsetamisest)
Hapukoort maitse järgi
Piima
Jahu
Soola

Või oli ilusti maitsestatud. Kallasin selle pannine juurde lisasin paar spl jahu ja pruunistasin vaikselt. Piima lisasin umbes 400 ml. Hapukoort maitse järgi. Soola 1/4 tl.
Kuumutasin vaiksel tulel 10 min.


PS: nagu ka käsitööblogis vabandan ka siin piltide kvaliteedi pärast.

Maitsmiseni

No comments:

Post a Comment